Akoestische panelen

Akoestische panelen

Akoestische panelen met je eigen, unieke print

Met akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om de perfecte werkplek te realiseren. Niets is zo vermoeiend als de hele dag met je collega’s in een lawaaiige, galmende omgeving te zitten. Voor het einde van de werkdag ben je doodmoe en heb je het helemaal gehad met lawaai. Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is zorgt voor optimale productiviteit, motivatie en prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. De akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving. Doordat je het paneel zo kunt laten bedrukken als je wil verbeter je niet alleen de akoestiek, maar maak je de ruimte ook nog een stuk gezelliger.

Een slimme toevoeging voor wanden

Niet alleen kantooromgevingen hebben baat bij akoestische wandpanelen. Dankzij akoestische deze panelen kun je ook een goed en verstaanbaar verkoopgesprek voeren in winkels en showrooms. Een aangename akoestiek draagt zo bij aan het verkoopsucces. Daarnaast genieten gasten meer van hun bezoek aan een restaurant, museum of theater dat is aangekleed met akoestische wandpanelen. Ze komen hier immers om te ontspannen en akoestische wandpanelen met een mooie print dragen daar zeker aan bij. Kortom: je zorgt niet alleen voor een rustigere, maar ook voor een creatievere omgeving voor jouw klanten.

Uiterlijk en innerlijk in perfecte samenhang

Bij akoestische panelen is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal. Dit geheel zit in een uniek geanodiseerd aluminium frame dat je in variabele formaten kunt bestellen. Je krijgt een complete set geleverd die je niet meer zelf in elkaar hoeft te zetten. Het meest optimale resultaat krijg je als je het geheel aan wanden ophangt met behulp van een ophangplaat. Akoestische panelen komen daarbij 2 cm van de ondergrond te hangen en dit zorgt voor extra demping dankzij luchtspouw. Je kunt akoestische panelen ook vastschroeven aan de wand. Dit zorgt voor net iets minder demping maar nog steeds met voldoende geluidsabsorptie. Binnenkort zijn ook akoestische panelen als scheidingswand tussen de bureau’s beschikbaar . Een multifunctionele oplossing, omdat je tegelijkertijd een werkplek kunt afschermen, meer privacy realiseert en door een leuke print toe te voegen fleur je de ruimte ook nog eens op.

Gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken

Het akoestische paneel is opgebouwd uit vier verschillende lagen. De toplaag is uitermate geschikt voor het printen van scherpe afbeeldingen maar heeft een structuur die extra geluidsabsorptie mogelijk maakt. Na een geluiddoorlatende tussenlaag, die de middentonen dempt, komt het akoestische materiaal. Dit is voor 90% gemaakt van de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. De lange vezels van katoen zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden. Hierdoor wordt geluidsoverlast drastisch gereduceerd en de nagalm sterk verminderd. De unieke combinatie van deze materialen en opbouw van het paneel zorgen ervoor dat de α-waarde (absorptiecoëfficiënt) van 0,65 behaald wordt. 

Heb je ook een ruimte met een slechte akoestiek?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen je vast verder helpen!

Volg ons op Pinterest voor meer inspiratie!

Ik heb een vraag over akoestische panelen.

Ik heb een vraag, bel mij terug

Heb je een vraag over een van onze producten of diensten? Laat je nummer achter en we bellen je op het gewenste tijdstip terug