Verduurzamen in print? PGN regelt het voor jou!

Verduurzamen in print? PGN regelt het voor jou!

Wil je verduurzamen en (een deel van) je drukwerk, huisstijlmateriaal, promotiemateriaal en kantoorartikelen op termijn vervangen door een duurzame variant? Wij bieden ondersteuning door een plan aan te bieden, afgestemd op jouw wensen en behoeften. Van A tot Z: PGN regelt het voor je!

Ik wil verduurzamen

Waarom drukwerk van gerecyled papier?

Waarom draagt gebruik van gerecycled papier bij aan een beter milieu? En wat zijn de voordelen van het bestellen van duurzaam drukwerk van PGN?

Verlaging CO2 uitstoot

Bij gebruik van gerecyclede vezels wordt de CO2 uitstoot per eenheid papier gemiddeld 20-30% verminderd ten opzichte van de niet gerecyclede variant.

Reductie waterverbruik

Papier produceren met minder water betekent minder droogtijd en dus energiebesparing.

Volledige ontzorging

We pakken het gehele proces voor je op: van drukken tot voorraadbeheer. Jij hoeft je er geen zorgen meer over te maken!

Scherp geprijsd

Dat betekent: winst voor het milieu én winst voor jouw organisatie.

Onze groene print en drukwerk producten

Maak kennis met onze duurzame producten. Staat jouw product er niet tussen? Neem contact met ons op! Dan kunnen we kijken of we voor jouw vraag ook een duurzame oplossing kunnen bieden.

Verklein de ecologische footprint van jouw organisatie!

Visitekaartjes, briefpapier, enveloppen en brochures: vrijwel iedere organisatie beschikt over drukwerk. Maar het realiseren van grote hoeveelheden drukwerk kan belastend zijn voor het milieu. Daarom beschikken wij over een duurzaam assortiment, waarmee je het milieu zo min mogelijk belast! Voor bedrijven en organisaties is het van steeds groter belang om de ecologische footprint te verkleinen en bij te dragen aan een duurzame samenleving. We denken daarom ook graag met je mee om, indien gewenst gefaseerd, het huidige drukwerk te vervangen door duurzame producten. Denk hierbij niet alleen aan visitekaartjes en briefpapier, maar bijvoorbeeld ook voor de productie van gepersonaliseerde, duurzame koffiebekertjes of ander (promotie)materiaal.

Papiersoorten en mogelijkheden

We maken gebruik van FSC gecertificeerde papiersoorten. Wil je echt een stap verder met een milieu-bewuste uitstraling, kies dan voor 100% recycled papier. Er zijn veel soorten recycled papier mogelijk. Je kunt ze het makkelijkste onderverdelen in 3 soorten:
 • Off-white/ gebroken wit: Dit papier heeft een meer beige kleur.
 • Wit: Door gebruik te maken van optische witmakers, wordt het gerecyclede papier zo wit mogelijk gemaakt. Het heeft dan de uitstraling van gewoon wit briefpapier.
 • Grijs. Wordt er geen gebruik gemaakt van optische witmakers, dan is de uitstraling van het papier milieuvriendelijk grijs.
Wil je meer weten over verduurzamen van je drukwerk, ben je benieuwd naar alle mogelijkheden of op zoek naar een advies op maat? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee!

Wat onze klanten zeggen

Veelgestelde vragen

We beantwoorden direct jouw prangende vragen

 • Waarom is gerecycled papier beter voor het mileu?

  Het hergebruiken van papier brengt vele voordelen met zich mee. De belangrijkste zijn:

  • Verlagen van de CO-2 uitstoot
  • Reductie van het energie- en waterverbruik
  • Het verkleinen van de afvalberg
 • Welk drukwerk is duurzaam te produceren?

  Wil jij volledig verduurzamen? Dan kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is! Uiteraard kunnen we de standaard drukwerkzaken, zoals briefpapier, enveloppen en visitekaartjes vervangen door een duurzame variant. Maar misschien zijn er nog meer grafische mogelijkheden om te verduurzamen. We denken graag met u mee!

 • Wat houdt het FSC keurmerk in?

  FSC staat voor 'Forest Stewardship Council': Een internationale organisatie die zich inzet voor het behouden en beheren van bossen op een verantwoorde manier. Wereldwijd. Het FSC keurmerk geeft aan dat de vezels die we gebruiken afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen.

 • Waarin verschilt PGN van een reguliere drukkerij?

  PGN is de afkorting van Printing Group Netherlands. Wij zijn een grafisch intermediair waarvan de aandeelhouders drukkerijen zijn. PGN is dus eigenlijk een grafisch intermediair met eigen drukpersen. Dat is uniek en wij zijn dan ook de enige in Nederland. Met PGN heb je hierdoor direct de beschikking over de capaciteit en mogelijkheden van 16 drukkerijen.

  Meer dan 60 drukpersen!

  Een 'normale' drukkerij heeft de beschikking over 2 of misschien 3 drukpersen. PGN heeft de beschikking over meer dan 60 drukpersen! Zowel offset- als digitale drukpersen. Onze mogelijkheden zijn dus zo goed als onbeperkt.

Verklein je footprint

Ga voor duurzaam!

Ik heb een vraag, bel mij terug

Heb je een vraag over een van onze producten of diensten? Laat je nummer achter en we bellen je op het gewenste tijdstip terug