Historie

PGN, sinds 1882

Niet veel bedrijven kunnen bogen op een historie van meer dan 100 jaar. PGN wel!

De oorsprong van PGN ligt in Toronto, Canada waar in 1882 door Samuel Moore, The Moore Corporation werd opgericht. The Moore Corporation legde zich toe op de productie van Salesbooks; een in die tijd revolutionair systeem waarbij op een door Samuel Moore gepatenteerde manier formulieren konden worden voorzien van een carbonlaagje zodat bonnen direct meervoudig konden worden vastgelegd. Dit systeem werd een enorm succes en al na enkele jaren werden kantoren opgericht in diverse Europese landen onder de naam Paragon. In 1912 werd een vestiging van Paragon geopend in de Warmoestraat in Amsterdam, maar die werd 16 jaar later, na de Olympische spelen van 1928 in Amsterdam, verruild voor een nieuwe drukkerij die werd gebouwd op de fundamenten van het voormalige Olympisch zwembad.

De Tweede Wereldoorlog

Na de Tweede Wereldoorlog groeide Paragon uit tot een van de grootste en meest innovatieve drukkerijen van Nederland.  In 1999 verruilde Paragon het voormalig olympisch zwembad in Amsterdam voor een beter bereikbare locatie in Almere.

In juni 2004 is Paragon uit de internationale Paragon organisatie gestapt en als zelfstandige Nederlandse BV verder gegaan als Printing Group Netherlands BV, kortweg PGN. Inderdaad, de letters PG en N hebben wij bewust gekozen om de link met Paragon in ere te houden.

Ik heb een vraag, bel mij terug

Heb je een vraag over een van onze producten of diensten? Laat je nummer achter en we bellen je op het gewenste tijdstip terug