De boekenmarkt leeft als nooit tevoren!

De boekenmarkt leeft als nooit tevoren!

Een paar jaar geleden leek het alsof er een einde kwam aan het tijdperk van het gedrukte boek. De digitale e-books zouden namelijk de macht overnemen, maar dat blijkt in de praktijk niet waar te zijn. Het aantal e-books neemt wel toe, zij het maar mondjesmaat in vergelijking met bijvoorbeeld de VS, maar vanaf 2014 is er ook een duidelijke toename van het aantal gedrukte boeken. Het is wel een feit dat, en dat geldt eigenlijk voor al het drukwerk, de aantallen per titel omlaag zijn gegaan, maar het aantal nieuwe titels daarentegen juist omhoog is gegaan. Meer soorten in kleinere oplages dus, net als bij het reguliere drukwerk. 

Bij PGN zien dat ook. Wij hebben steeds meer opdrachten om boeken te drukken. De aantallen variëren van 10 tot enkele honderden of duizenden per oplage. De echt grote oplages van 10.000 exemplaren of meer komen steeds minder vaak voor. Vinden wij dat jammer? Integendeel!

Het voordeel van een 'printing group' 

Ons machinepark is namelijk perfect afgestemd op de meest gangbare oplages. De kleinere oplages kunnen wij tegenwoordig perfect op onze digitale drukpersen kwijt en de grotere oplages drukken wij in offset. Dat is het voordeel van het uitmaken van een onderdeel van een ‘printing group’.

Wij drukken alle mogelijke formaten en bij ons zijn ook alle vormen van afwerking mogelijk. En dat zijn er een heleboel. Wil je een eenvoudige softcover, een luxe hardcover, of wil je helemaal van deze tijd zijn met een ‘trendy’ eco papiersoort of een aparte bindwijze? Het is allemaal mogelijk bij PGN.

Voor iedereen!

Zelf je boek laten drukken en uitgeven is voor iedereen mogelijk. Als je iets te vertellen hebt, je mooiste foto’s wilt laten zien of heerlijk kunt koken en dit in je eigen kookboek wilt delen, kun je gewoon je eigen boek laten drukken. 

Het zal je misschien verbazen, maar ook gerenommeerde auteurs kiezen steeds meer voor het zelf laten drukken van boeken en het uitgeven in eigen beheer. Dit komt omdat het boekenlandschap is veranderd, uitgevers niet meer de machtspositie hebben als vroeger en auteurs een beter verdienmodel zien in het zelf uitgeven. 

Geïnteresseerd in het laten drukken van je eigen boek? Bekijk hier alle mogelijkheden over het drukken van een boek bij PGN. We adviseren je graag!

Ik heb een vraag, bel mij terug

Heb je een vraag over een van onze producten of diensten? Laat je nummer achter en we bellen je op het gewenste tijdstip terug